An additional 40 men were to be hired to complete the work on time according to the agreement. A small company reaches an agreement to produce 540 motor pumps in 150 days and employs 40 men for the work. After 75 days, the company was only able to produce 180 motor pumps. How many more men would the company have to employ for the work to be completed on time in accordance with the agreement? Question 7. A small company reaches an agreement to produce 540 motor pumps in 150 days and employs 40 men for the work. After 75 days, the company was only able to produce 180 motor pumps. How many more men would the company have to employ for the work to be completed on time in accordance with the agreement? Solution: Let the number of men to be appointed be plus x. To produce more pumps, more men needed ∴ This is a direct variation. ∴ The multiplication factor is (frac{360}{180}) More days means fewer employees needed. ∴ It is an indirect part. ∴ The multiplication factor is (frac{75}{75}) Now 40 + x = 40 × (frac{360}{180}) × (frac{75}{75}) 40 + x = 80 x = 80 – 40 x = 40 40 additional employees must be hired to complete the work on time in accordance with the agreement. Question 2. If 32 men who work 12 hours a day can do a job in 15 days, how many men who work 10 hours a day can do twice as much work in 24 days? Solution: Let the required number of men be x.

Be P1 = 32, H1 = 12, D1 = 12, W1 = 1 P2 = x, H2 = 10, D2 = 24, W2 = 1 x = 24 people To do the same job, 24 men were needed. To do the double work, 24 × 2 = 48 men are needed. Question 1.5 Boys or 3 girls can complete a scientific project in 40 days. How long will it take 15 boys and 6 girls to complete the same project? Solution: Ask B and G to designate boys and girls, respectively. Given 5B = 3G ⇒ 1B = (frac{3}{5})G now 15B + 6G = 15 × (frac{3}{5}) G + 6G = 9G + 6G = 15G If 3 girls can do the project in 40 days, then 15 girls can do it in 3G × 40 ÷ 15G = 3G × 40 × (frac{1}{15G}) = (frac{40}{5}) = 8 days. ∴ 15 boys and 6 girls can complete the project in 8 days. Dear student, the problem can be solved as follows: – Question 10. Only X can do a job in 6 days and Y alone in 8 days. X and Y resumed work for Rs 4800. With Z`s help, they finished the job in 3 days. What is the proportion of Z? Solution: X can get the job done in 6 days.

1 working day of X = (frac{1}{6}) Share of X for 1 day = (frac{1}{6}) × 48000 = Share of Rs 800 X for 3 days = 3 × 800 = 2400 Y can do the work in 8 days. Y 1 Working Day = (frac{1}{8}) Part of 1 Day of Y = (frac{1}{8}) × 4800 = 600 Part of 3 days of Y = 600 × 3 = 1800 (X + Y) Share of 3 days = 2400 + 1800 = 4200 The remaining money is Z`s share ∴ Z`s share = 4800 – 4200 = 600 P_1×D_1/W_1 = P_2×D_2/W_2 = 40×150/540 = P_2×225/180 = P_2 = 40×150×180/540×225 = = P_2 = 40×150×180/540×225 = = P_2 = 40×150×180/540×225 = 80/9 Hope, this solution will help you and thank you for the question 🙂 W_1 = 540, D_1 = 150, P_1 = 40 W_2 = 180, D_2 = (150+75) = 225 days, P_2 = ? PEP – Professional Engineering Publishers – is the author of Healthcare Engineering – Latest Developments and Applications: IMechE Conference Transactions 2003-5, published by Wiley. An overview of the solutions that new technologies and systems offer to address the challenges of building management in the healthcare field – The latest developments and applications have identified ideas to improve the design and layout of hospitals and devices. In addition to practical tips on controlling energy consumption and updates on the latest research on nosocomial infections, this volume includes a detailed analysis of hygiene control in operating rooms. An up-to-date text that is essential for the study of health care. Question 9. P only can (frac{1}{2}) of a job in 6 days and Q only can do (frac{2}{3}) of the same work in 4 days. Will they finish in how many days of collaboration (frac{3}{4}) of work? Solution: (frac{1}{2}) of the work is performed by P in 6 days ∴ the complete work is done by P in (frac{6}{frac{1}{2}}) = 6 × 2 = 12 days (frac{2}{3}) of the work performed by Q in 4 days.

∴ Full work of Q in (frac{4}{frac{2}{3}}) = 4 × (frac{3}{2}) = 6 days (P + Q) completes all jobs in (frac{ab}{a + b}) days = (frac{12 × 6}{12 + 6}) = (frac{12 × 6}{18}) = 4 days (P + Q) completed (frac{3}{4}) of work in 4 × (frac{3}{4}) = 3 days. Question 8. A can do a job in 45 days. He works there for 15 days, then B alone does the rest of the work in 24 days. Find the time it takes to get 80% of the work done when they work together. Solution: A can do a job in 45 days. 1 working day of A = (frac{1}{45}) ∴ 15 working days of A = 15 × (frac{1}{45}) = (frac{1}{3}) Remaining work = 1 – (frac{1}{3}) = (frac{2}{3}) Only B does the remaining work (frac{2}{3}) in 24 days ∴ B completes all work in (frac{24}{frac{2}{3}}) days = 24 × (frac{3}{2}) = 36 days. ∴ 1 working day of B = (frac{1}{36}) ∴ (A + B) together complete the work in (frac{ab}{a + b}) days = (frac{45 × 36}{45 + 36}) = (frac{45 × 36}{81}) The whole wok is completed by (A + B) in = 20 days. ∴ 80% of the work is completed in (frac{80 × 20}{100}) = 16 days. Question 4. A, B and C can complete a work in 5 days. If A and C can do the same work in 7 and a half days and A alone in 15 days, how many days can B and G complete the work? Solution: A+B+C does the job in 5 days.

∴ (A + B + C) 1 working day = (frac{1}{5}) (A + C) do the work in 7 (frac{1}{2}) days = (frac{15}{2}) ∴ days (A + C) 1 working day = (frac{1}{frac{15}{2}}) = (frac{2}{15}) ∴ 1 working day of B = 1 working day of (A + B + C) – 1 working day of (A + C). (frac{1}{5}) – (frac{2}{15}) = (frac{3}{15}) – (frac{2}{15}) C`s 1 day work = (A + C)`s 1 day work – A`s 1 day work = (frac{2}{5}) – (frac{1}{15}) = (frac{1}{15}Now (A + C)`s 1 day work = B`s 1 day work + C`s 1 day work = (frac{1}{15}) + (frac{1}{15}) = (frac{2}{15}) ∴ (B+ C) may complete the work in (frac{1}{frac{2}{15}}) days. = (frac{15}{ 2}) jours = 7(frac{1}{2}) days ∴B and C finish work in 7(frac{1}{2}) days. Amutha knows how Sari in 18 Tagen weben. Anjali ist eine doppelt so gute Weberin wie Amutha. If the two intertwine, in how many days can they completely weave the sari? Solution: Amutha can weave a sari in 18 days. .